Ondanks dat we ons midden in coronatijd bevinden en het leven van kinderen grotendeels online plaatsvindt, zijn er geen schermen bij WALHALLAb in de week van de hoogbegaafdheid. Verdeeld over drie dagen kwamen ruim dertig kinderen bij ons om (lol) te maken!
Op 11, 13 en 14 maart openden we van 12.30 tot 16.00 uur de deuren voor kinderen en jongeren tussen de 6 en 16 jaar oud. In onze verschillende ruimtes konden ze terecht om aan de slag te gaan met metaal, hout, verf, textiel en andere materialen. Ook werd er veel muziek gemaakt en veel lol natuurlijk!
Een ouder mailt na afloop: ‘Milou vond het fantastisch en zeurt sindsdien wanneer ze ook iedere week mag komen. Na die dag was ze een stukje ‘gegroeid’’.
Deze drie dagen waren onmogelijk geweest zonder de inzet van de stagiaires en vrijwilligers van WALHALLAb. Martijn (27), pas een week vrijwilliger bij WALHALLAb, is na drie dagen enthousiast begeleiden moe maar voldaan: ‘Ik denk dat ik mijn roeping heb gevonden!’
Op de Waterstraat werd geconcentreerd gewerkt aan een klankkast, een stoel, een kapstok, een beroemde plafondplaat, een barbierokje, de sterkste legobrug, een acrylverfschilderij of een tasje.
‘Hier doen ze tenminste normaal tegen me’, verzuchtte Roemer van 10. Hij wil het liefst bij WALHALLAb blijven wonen.
Donna (9) vertelt: ‘Ik mocht op mijn tweede dag bij WALHALLAb al technieken aan andere kinderen leren’.
Voor de ouders, die uit alle delen van Nederland naar Zutphen kwamen om hun kinderen deze ervaring te gunnen, was er ook een programma. In koppels met andere ouders gingen wandelden ze door Zutphen. Dit gaf ze de tijd om onderling ervaringen uit te wisselen over hun kinderen. Bij Bakkerij Van Rooyens haalden ze een heerlijke Walburger en thee en chocolademelk stond voor hen klaar in de Kruittoren. Daar werden ze ontvangen door Anouk Mulder, van Verschil in talent, Noah van Weers, stagiaire bij WALHALLAb en Reinier Snel.
‘De wandeling vonden wij een verrassend goed initiatief, zeker ook het idee om samen met andere ouders te wandelen’, vertelt Marijke, een van de deelnemende ouders.
Mariska: ‘De wandeling was mooi en een goede manier om de andere ouders te leren kennen en met elkaar in gesprek te gaan. Herkenning voor ouders en ervaringen delen is ontzettend belangrijk. De input van Anouk was ook zeer waardevol en op een toffe locatie’.