info@walhallab.nl

Durf te vallen en te falen,
maar durf vooral weer op
te staan.

Over ons

Wij zijn vooral GEEN school

Wij zijn gasten die weten wat jongeren willen: vooral GEEN school! Haha! Wat wel dan? Nou, lekker aan de slag met het maken van mooie dingen met mensen van jouw eigen leeftijd.

Het WALHALLAb is de übercoole leer- en werkplaats waar je met coole leraren dingen kan werken aan dingen die op school en thuis bijna nooit kunnen! Wij zijn er trots op dat we een beetje ánders zijn. Dat moeten we wel zijn als je ziet wat we voor je in de aanbieding hebben: een stoere 14e eeuwse Kruittoren en een gigagrote maakplaats.

Wat we doen?

Bij ons kan alles

Er is niets dat niet kan bij ons. Bouw een ultraslimme windmolen van recyclematerialen, een drone,  een vliegtuig, ontwerp een auto, maak meubels, jouw eigen bed of een raft! Eigenlijk vinden we niks gek. Jij hebt een idee? Samen met ons ga je het (leren) maken!
Omdat het WALHALLAb vaak gevraagd wordt mee te doen aan bijzondere projecten, zie je ook nog eens wat van NL en het buitenland.
Wat verwachten wij van jou?!
Inzet, humor en de wil om bijzondere dingen te leren.

Inzet, humor en de wil om
bijzondere dingen te leren.
Dat verwachten wij van jou!

 

Geschiedenis

Het begon in de stoere Kruittoren

We begonnen ooit in de stoere Kruittoren van Zutphen. Een toren uit 1328! Natuurlijk is dat nog steeds onze chille chillplek, maar naast de toren hebben we dus het WALHALLAb. Dat is een enorme ruimte waar je van alles kan beleven, maken en leren.  Inmiddels breiden we uit met WALHALLAb’s in Groningen, Arnhem en meer in oprichting.

Wat leer je?

Van boomhutten tot drones

We hebben de afgelopen jaren veel coole dingen gemaakt, van grote boomhutten tot drones. Maar ook designmeubels, interieurs voor winkels, decors en gitaren hebben onze leerlingen gemaakt. Rosa (14) werd bekend door haar tattookunst, Merle maakt grote beelden, Hidde bouwt drones, Sytze ontwerpt huizen en gebouwen en nog veel meer jonge WALHALLAb’ers ontdekten hun talent.


Als je niet weet wat je wilt, krijg je wat je niet hebben wilt.

De Walhallab ‘Meesters’…

Ons Team

Marco Mout
Eindbaas

Oprichter van het WALHALLAb. Eindeloze Ideeën man. Geen berg is te hoog voor hem.. als jij die berg maar beklimt! Hij fietste zelf de wereld rond, dus daag hem maar uit.

Reinier Snel
Projectleider

Hij wás bioloog, manager en nu de Superman van het WALHALLAb. Hij draait zijn hand nergens voor om. Ook niet voor een luisterend oor voor jou.

Collin van de Kamp
Begeleider

Hij rijdt met zijn racefiets makkelijk 47 km p/u. Maar maakt ook de mooiste dingen. En Collin laat jou anders denken. En maken. Want Collin is een échte maker; zijn hoofd en handen staan nooit stil.. Zijn beenspieren dus ook niet.

Tom Offerhaus
Houtvakman

Tom maakt alles mogelijk, vooral als je graag moeilijke dingen met hout wil maken. Samen met hem werk je aan oplossingen voor jouw vragen.

Dirkjan Keizer
Technoman

Zit er een stekker aan? Of een LEDlamp? Of een accu? Dan is DJ jouw technoman! Bouw met DJ geinige electronica, leuke gadgets, maar je fietslicht kan je ook leren repareren. Best boetebesparend...

Ylse ten Boome.
Jongste lerares van Nederland

Onze jongste 'Meester'... Ze is 16, maar een leraar met lef. Ze kan met veel technische gereedschappen en machines werken en als ze dát niet doet, zit ze achter onze piano.

guido
Guido Ennen
Begeleider

De meest coole dude van het WALHALLAb op onze modepop Bobbie na. Hij kan alles maken, bouwde zelf een didgeridoo en is een vakman. Hij is gek op muziek, dus je hoort hem overal..

Tosti-apparaat
.....cruciale aanwezigheid

Dit is Tos, ons beroemde Tosti-apparaat. Misschien wel onze belangrijkste medewerker. Hij maakt de lekkerste tostie's en doet dat met plezier. Zo is hij goed in de HamKaasTosti, maar ook de beroemde PauloTosti kan hij maken. Hij werkt vaak samen met Curry Saus en Ketch Up...

merle
Merle Bouwmeester
Begeleider

Begon als jong beeldhouwtalent bij ons, werd bekend, won prijzen en geeft nog vaak bij ons les in beeldhouwen en houttechniek. Is gek op fruit. In feite kennen we niemand die zoveel fruit eet.

Lindsay van der Veer
Begeleider

Eén van onze jongste leraren! Misschien is ze wel jonger dan jij, maar wees maar gerust: van haar leer je meubels maken en restaureren. En vette grappen maken.

Mathijs de Jong
Begeleider en SMID

Beresterk en ontzettend aardig. Hij studeert en hij is SMID! Hij maakt messen, ongelooflijk mooie messen. Dus als jij een scherp type bent, dan is Mathijs de ideale leraar voor jou. Maar ook als je bot doet, dan helpt hij je dat te verminderen. Want aardig zíjn, brengt je veel meer dan bot dóen.

Leerlingmeesters

Vaak worden lessen gegeven door onze leerlingen die iets al heel goed kunnen. Hét kan dus zomaar gebeuren dat jouw 'Meester' 14 is. Of 18. Of 10. Wij vinden dat Kennis naar Géén Kennis moet gaan. Daarvoor hoef je niet ouder te zijn. Jij kan dus ook een 'Meester' worden.

Vrijwilligers

Regelmatig worden we geholpen door vrijwilligers. Je leert ze vanzelf kennen. Jos, Frank, Johan, Walter, Paul, Franck, Alexander, Peter, Mark, Daniel enz...... Kom langs en maak kennis met geweldige mannen en vrouwen

Stagiaires

Veel studenten van bijvoorbeeld technische universiteiten, ROC's en kunstacademie's lopen stage bij ons. Soms een week, soms meerdere maanden. Je merkt dat vanzelf. Het mooie is dat zij dus ook allemaal ideeën en plannen hebben. Zo leren wij nog meer.