info@walhallab.nl

MDT, jouw kans om van betekenis te zijn!

Doe je mee met een traject van WALHALLAb, dan doe je een MDT (Maatschappelijke Diensttijd). Met MDT ontwikkel je jouw talenten, zet je je in voor een ander en/of de samenleving en ontmoet je mensen buiten je bubbel. Zo maak je niet alleen jezelf een stukje sterker, maar ook de maatschappij! Een kans voor jou om je talenten te ontdekken, van betekenis te zijn, nieuwe mensen te ontmoeten en keuzes te maken voor de toekomst. Jouw persoonlijke ontwikkeling en vrijwillige inzet voor anderen maakt onze samenleving sterker.

Waar draait het dan eigenlijk om, zo’n MDT?

3 dingen zijn voor een MDT belangrijk. Het is allereerst vrijwillig. Voor jou, een ander of iets moois voor de samenleving (of natuurlijk een combinatie). Heel belangrijk, ten tweede, is talentontwikkeling, en dan jouw talenten. Ontdek dus wat jouw talenten zijn en ontwikkel deze bij WALHALLAb. Een gave ontdekkingsreis.  Met talentontwikkeling creëer je vaardigheden en vergroot je je zelfvertrouwen. En als laatste; zoals MDT het zelf omschrijft betekenisvolle ontmoetingen. Je ontmoet andere jongeren. Van verschillende achtergronden en leeftijden zodat je die ook leert kennen.

Doe mee met MDT!

Ben je tussen de 12 en 30 jaar, dan kan je meedoen met MDT. Het is de bedoeling dat je in een periode van maximaal zes maanden, gemiddeld dertien uur per maand gaat besteden aan je persoonlijke ontwikkeling en de inzet voor anderen. Dat is dus maar een paar uurtjes per week, voor een heel half jaar een 4 uur per week. Kan dus naast school, werk of gebruik het in een tussenjaar.

WALHALLAb MDT = Mooie Dromen Toevoegen

WALHALLAb NL biedt met het MDT-traject jongeren een tijd aan waarin je jouw Mooie Dromen kunt Toevoegen. Niets is te gek. Je gaat dingen proberen waarvan de uitkomst nog niet vaststaat. Je gaat jezelf beter kennen en je talenten ontwikkelen. Je wordt onderdeel van WALHALLAb en gaat andere jongeren helpen, ontmoeten en ervaringen opdoen. Hoe gaaf is dat!

Niets is meer inspirerend dan jouw dromen waarmaken. Jouw droom toevoegen aan WALHALLAb, dus MDT – Mooie Dromen Toevoegen. En het is niet alleen dromen, wij gaan samen met jou op pad om die droom ook waar te maken. In eigen projecten, gezamenlijke projecten, kies maar.

Als deelnemer aan dit MDT-traject ga je in een periode van zes maanden, gedurende tachtig uur aan de slag. Jouw ideeën en creativiteit zijn heel hard nodig, dus dit kunnen projecten zijn die je zelf of samen met anderen hebt bedacht. Alles wat je nodig hebt voor de uitvoering van je project bespreek je met jouw Droom coach en kijken we samen wat mogelijk is.

MDT-projecten (klikken dus)

Aanmelden of meer informatie?

Om je aan te melden klik hier. Voor vragen kan je contact met ons opnemen door te mailen naar MDT@WALHALLAb.nl, of bel naar 06-18612610

MDT is een programma van het ministerie van OCW, in samenwerking met jongeren, maatschappelijke organisaties, scholen, gemeenten en andere ministeries. Met meer dan 5.000 partnerorganisaties, meer dan 60.000 jongeren die deelnemen en nog eens ruim 98.000 jongeren die mee kunnen gaan doen, maakt MDT echt een verschil in de samenleving. Kijk ook eens op www.doemeemetmdt.nl voor alle mogelijkheden.