info@walhallab.nl

Kunstchallenge

Kunstchallenge

We begonnen ooit in de stoere Kruittoren van Zutphen. Een toren uit 1328! Natuurlijk is dat nog steeds onze chille chillplek, maar nu……………..De Kunstchallenge van WALHALLAb!
Voor alle jongeren in Zutphen die graag aan de slag gaan met een concrete uitdaging en zo leren over verschillende maak-technieken én over zichzelf.

Voor scholen en andere organisaties die met jongeren werken is dit een kans om:

Invulling te geven aan een deel van het thuisonderwijs van een hele klas of groep, met eventueel een deel begeleiding op school of andere organisatie waar mogelijk.

Verdieping te bieden voor individuele  jongeren die wel een extra, gestructureerde uitdaging kunnen gebruiken.

Als activerende invulling van een zorgtraject voor jongeren die uit (dreigen te) vallen of waarmee het moeilijk is om contact te houden in deze tijd.

Alle creatievelingen worden uitgedaagd om mee te doen aan de Kunstchallenge en hun talent te ontwikkelen in verschillende categorieën. Zij krijgen begeleiding van onze specialisten en worden beoordeeld door een vakjury. De winnaars krijgen een, door lokale ondernemers aangeboden, prijs en de mogelijkheid om masterclasses te volgen.

Geef je dus op via Kunstchallenge@walhallab.nl

Bij WALHALLAb werken tientallen Meesters. Voor ieder vraagstuk is bij ons de expertise in huis. Of we nu praktisch en technisch aan de slag gaan met timmermannen, lassers, technici of er ondersteuning gegeven moet worden door gedragswetenschappers of pedagogen. Altijd eerlijk, open en uitdagend.

Het resultaat zal een tentoonstelling zijn van alle werken die gemaakt worden. De tentoonstelling gaat op reis langs instellingen die wel wat extra vrolijkheid in huis kunnen gebruiken! Na de reis zal de tentoonstelling ook te zien zijn bij WALHALLAb wanneer de maatregelen omtrent corona dit toelaten.

Deelnemen kan (vanaf nu!):

  • Door jongeren tussen de 14 en 27 jaar.
  • Individueel in de vrije tijd (of natuurlijk met een groepje vrienden!).
  • Individueel binnen schooltijd (als invulling van een thuiswerkopdracht?).
  • Klassikaal als invulling van bijvoorbeeld de CVK- of techniekles (bij deelname met een klas is een aantal 13 jarige leerlingen geen probleem).
  • De kunstchallenge duurt tot aan de zomervakantie waarbij de eerst weken vooral gemaakt wordt en we de laatste drie weken bezig zijn met de tentoonstelling en de presentatie van het gemaakte werk.

De deelnemer krijgt:

  • Een tas met materiaal en een instructie video.
  • Begeleiding op het maakproces van de meesters van het WALHALLAb: timmermannen, lassers, technici, enz.
  • Begeleiding op de persoonlijke leerdoelen door de meesters waaronder gedragswetenschappers en pedagogen van het WALHALLAb.
  • Contact vindt nu vooral plaats door telefoongesprekken, appen, videobellen en af en toe op gepaste afstand in kleine werkgroepjes.
  • De kans te exposeren en mee te helpen bij het realiseren van de tentoonstelling met diverse werkzaamheden.

Wij staan open voor maatwerk, aanvullende ideeën, invulling en samenwerking, dus aarzel niet even te mailen of bellen!

Voor meer informatie of jezelf, je klas etc. opgeven; mail naar kunstchallenge@walhallab.nl

De kunstchallenge wordt mede mogelijk gemaakt door Ambacht21, Educatiepunt Zutphen en Theater De Hanzehof

Als je niet weet wat je wilt, krijg je wat je niet hebben wilt.