info@walhallab.nl

En we zijn gestart!

Zin om in Capelle aan den IJssel aan superchille projecten mee te doen waar je nieuwe vrienden maakt, coole dingen doet met kunst, techniek, fashion, design en veel meer? Dat kan vanaf nu!

Waar?

Iedere woensdag, donderdag en vrijdag ben je welkom bij WALHALLAb Capelle – Van en voor jongeren – . Wij bieden jou de kans om je dromen waar te maken. Je gaat dingen proberen waarvan de uitkomst nog niet vaststaat.

WALHALLAb Capelle is te vinden aan de Mient 24-26  2903 LC Capelle a/d IJssel en is gratis toegankelijk van 12 – 17u op woensdag, donderdag en vrijdag.

WAT IS WALHALLAb?

Wij zijn gasten die weten wat jongeren willen: vooral GEEN school! Haha! Wat wel dan? Nou, lekker aan de slag met het maken van mooie dingen met mensen van jouw eigen leeftijd. Het WALHALLAb is de übercoole leer- en werkplaats waar je met coole leraren dingen kan werken aan dingen die op school en thuis bijna nooit kunnen!

Bij WALHALLAb Capelle ontwikkel je je talenten en leer je jezelf beter kennen. Tegelijkertijd voeg je iets toe aan de samenleving en ben je van betekenis voor anderen. Je bent onderdeel van het grotere WALHALLAb NL, ontmoet andere jongeren en doet ervaring op! Je wordt begeleid door onze meesters en gaat lekker aan de slag.
Fun, focus en friends is ons motto en je bent welkom vanaf 13-27 jaar. Ook ben je welkom voor een goed gesprek of om je hart te luchten als je het nodig hebt.
WALHALLAb NL is een MDT-organisatie waarin je je kan inzetten voor de samenleving.

WALHALLAb en gemeente Capelle a/d IJssel

Een WALHALLAb komt er niet zomaar. Daarvoor is samenwerking nodig en die hebben we dan ook! Een hele fijne samenwerking met de gemeente Capelle aan den IJssel. Daar zijn we HEEEl blij mee.

Zij maken onze start in Capelle mogelijk en daarvoor hebben we ook e.e.a. afgesproken. Hieronder en hiernaast onze ‘opdracht’ en we gaan hierin dus hele gave dingen doen.

Dus ter onderbreking even een mooie officiële tekst:

Door WALHALLAb Capelle worden 2 groepen jongeren gefaciliteerd:

WALHALLAb Capelle biedt allereerst op maat gemaakte trajecten aan minimaal 5 en maximaal 10 Capelse jongeren met als doel vroegtijdige schoolverlating te voorkomen en sluit hierbij aan bij de Capelse beleidsdoelstelling om jongeren te ondersteunen in hun schoolloopbaan. Om het volle potentieel van jongeren tot bloei te kunnen laten komen, is investeren in de schoolloopbaan erg belangrijk. Wanneer nodig worden jongeren hiervoor extra kansen geboden (Jeugdnota, De basis voor groei, 2021 – 2024). De gemeente helpt om deze reden mee aan het wegwerken van onderwijsachterstanden en helpt kinderen en jongeren bij problemen die een goede schoolloopbaan in de weg staan. Met WALHALLAb Capelle investeert de gemeente in de schoolloopbaan van de Capelse jeugd die risico loopt op vroegtijdig schoolverlaten.

De gemeente Capelle wil voor haar jeugd een omgeving creëren waarin zij haar talenten kan ontdekken en versterken. Iedere jeugdige heeft talenten en de gemeente wil dat al deze talenten tot hun recht kunnen komen (Jeugdnota, De basis voor groei, 2021 – 2024). Jongeren in de leeftijd van 12 t/m 23 jaar zullen bij WALHALLAb Capelle daarom kunnen werken aan eigen ideeën en dromen. Of zij nu een drone willen (leren) maken of een stoel willen bekleden. WALHALLAb zoekt bij ieder creatief idee een passende leermeester. Jongeren staan centraal en worden in hoge mate betrokken bij de uitvoering en inrichting van WALHALLAb Capelle en het eigen project.

MDT@WALHALLAb

MDT, even uitleggen.

Het ministerie van VWS heeft Maatschappelijke Diensttijd (MDT) ingevoerd. MDT is de ontdekkingsreis naar de beste versie van jezelf. Een kans voor jou om je talenten te ontdekken, van betekenis te zijn, nieuwe mensen te ontmoeten en keuzes te maken voor de toekomst. Jouw persoonlijke ontwikkeling en vrijwillige inzet voor anderen maakt onze samenleving sterker.

WALHALLAb MDT = Mooie Dromen Toevoegen

Jouw Mooie Dromen Toevoegen. Niets is te gek. Je gaat dingen proberen waarvan de uitkomst nog niet vaststaat. Je gaat jezelf beter kennen en je talenten ontwikkelen. Je wordt onderdeel van WALHALLAb en gaat andere jongeren helpen, ontmoeten en ervaringen opdoen. Hoe gaaf is dat!

Niets is inspirerender dan jouw dromen waarmaken. En het is net alleen dromen, wij gaan samen met jou op pad om die droom ook waar te maken. In eigen projecten, gezamenlijke projecten, kies maar. Jouw ideeën en creativiteit zijn heel hard nodig, dus dit kunnen projecten zijn die je zelf of samen met anderen hebt bedacht.

Meer weten?

Laat je gegevens hieronder achter en we hebben contact! Of klik hier om je gelijk in te schrijven.

  WALHALLAb Capelle ad IJssel contactverzoek

  WALHALLAb Capelle kan materiaal, machines en gereedschap gebruiken!

  Superfijn als je iets wil doneren of iets anders kan bijdragen! Onze makers/ gezellen en meesters worden heel blij van inspirerend materiaal en goed gereedschap of een andere bijdrage. Omdat wij een WALHALLAblocatie willen openen in Capelle ad IJssel zijn we op zoek naar heeeeel veel materialen, gereedschap en machines. Denk aan: zaagmachines, lasersnijders, 3dprinters, keramiekoven, gereedschap, hout, kunststof, haarföhns en kwalitatief goed restmateriaal etc.

  Kunt u ons aan deze spullen helpen? Hoe, wanneer en waar ?

  Neem contact met ons op via Capelle@walhallab.nl

  WALHALLAb Capelle is een onderdeel van WALHALLAb Nederland en heeft als belangrijk doel dat jongeren uitgedaagd worden. Alle jongeren zijn welkom met welke achtergrond dan ook. Jongeren leren er samenwerken, tegenslagen overwinnen en zichzelf ontdekken.

  WALHALLAb werkt nauw samen met onderwijs, jeugdzorg en sociaal maatschappelijke instellingen.

  WALHALLAb@Capelle!