info@walhallab.nl

De plek in Groningen voor jongeren met LEF.

Prachtlocatie

Wat zit #walhallabgro toch op een prachtige locatie in #groningen! We zijn  open: de coolste ándere #makerspace van het Noorden. Voor #thuiszitters of #techniek-gekkies, voor iedereen oud en jong. Volg de bordjes, tot morgen! #makersplace#makered#makersmovement#doen#fun #techniek #jongeren#diy#watisertedoen#opening#vrijwilligers#martinitoren

 

 

Onze design en bouw je eigen meubelprojectweek

Yeuh! Wat een geweldige week was het! Jongeren gewoon aan de slag en dan gaat het verder vanzelf. Onze design en bouw je eigen meubelweek (27 t/m 31-8) zit erop. En de beelden spreken voor zich.

 

Durf jij ook? We zien je graag!

 

Over ons

Wij zijn vooral GEEN school

Wij zijn gasten die weten wat jongeren willen: vooral GEEN school! Haha! Wat wel dan? Nou, lekker aan de slag met het maken van mooie dingen met mensen van jouw eigen leeftijd. Het WALHALLAb is de übercoole leer- en werkplaats waar je met coole leraren dingen kan werken aan dingen die op school en thuis bijna nooit kunnen! Wij zijn er trots op dat we een beetje ánders zijn. Dat moeten we wel zijn als je ziet wat we voor je in de aanbieding hebben: een stoer pand en een gigagrote maakplaats.

Wat we doen?

Bij ons kan alles


Er is niets dat niet kan bij ons. Bouw een ultraslimme windmolen van recyclematerialen, een drone,  een vliegtuig, ontwerp een auto, maak meubels, jouw eigen bed of een raft! Eigenlijk vinden we niks gek. Jij hebt een idee? Samen met ons ga je het (leren) maken! Omdat het WALHALLAb vaak gevraagd wordt mee te doen aan bijzondere projecten, zie je ook nog eens wat van NL en het buitenland. Wat verwachten wij van jou?! Inzet, humor en de wil om bijzondere dingen te leren.

Inzet, humor en de wil om bijzondere dingen te leren. Dat verwachten wij van jou!

 

De Walhallab ‘Meesters’…

Ons Team

 

Karianne Simmers

Eindbaas Groningen

CREATIEF met hoofdletters. Altijd op zoek naar verbindingen, multitasker, juffie, moeder van vier grote kinderen (en ook een beetje van alle Groningse WALHALLAb-ers).

Marianne Jansen

Begeleider

Ervaren en gepassioneerd in het ontwikkelen van creativiteit bij een ieder. WALHALLAb Groningen is daar een prachtige plek voor!

Johannes de Vries

Begeleider

Kunstenaar; schilderen en timmeren Meester; docent beeldende vorming die graag buiten de lijntjes laat kleuren.

Theo Koolman

Maker / Doener / begeleider

Drukwerk, foto’s, hout, meubels en licht, heel veel licht met stekkers en theater. Wat kan die man niet? Weten? Theo vragen!

Martijn Loenen

Begeleider/kennisoverdrager

Wat hij ziet kan hij bijna altijd maken dankzij de handvaardigheid docent lang geleden. En nu met de kennis van toen uit bijna niets iets maken. Dat doet Martijn!

Willeke van der Meer

Begeleider

Speksteen, zeefdrukken en ontwerpen op de computer. Niet tegelijk maar Willeke is er wel goed in. Dus met jouw creatieve project komt het helemaal goed als Willeke helpt!


Leerlingmeesters

Vaak worden lessen gegeven door onze leerlingen die iets al heel goed kunnen. Hét kan dus zomaar gebeuren dat jouw ‘Meester’ 14 is. Of 18. Of 10. Wij vinden dat Kennis naar Géén Kennis moet gaan. Daarvoor hoef je niet ouder te zijn. Jij kan dus ook een ‘Meester’ worden.

Vrijwilligers

Regelmatig worden we geholpen door vrijwilligers. Je leert ze vanzelf kennen.

Stagiaires

Veel studenten van bijvoorbeeld technische universiteiten, ROC’s en kunstacademie’s lopen stage bij ons. Soms een week, soms meerdere maanden. Je merkt dat vanzelf. Het mooie is dat zij dus ook allemaal ideeën en plannen hebben. Zo leren wij nog meer.

Moed Moet

Openingstijden

We blijven bouwen aan onze coole werkplaats en je bent altijd welkom van 13.00 tot 17.00 uur op woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag. Op afspraak ook op andere dagen maar dan moet je even bellen of mailen. Meedoen kost wel geld, hoeveel bespreken we graag met je maar het is wel goed om te weten dat er vanuit Stichting Leergeld en het jeugdcultuurfonds ondersteuning mogelijk is.

Check regelmatig onze Facebook pagina voor actuele informatie.

Financiering

Meedoen kost wel geld, hoeveel bespreken we graag met je (is ook soms afhankelijk van de activiteit). Maar het is wel goed om te weten dat er vanuit Stichting Leergeld en het jeugdcultuurfonds ondersteuning mogelijk is.

Cursussen

Regelmatig organiseren we hele coole cursussen. Wanneer? Klik hieronder op de cursusagenda. De plekken zijn beperkt dus wees er snel bij!

Inschrijven als nieuwe leerling van WALHALLAb Groningen? Leuk! Klik dan hieronder op de knop.

Contact

Heb je vragen? Neem dan contact met ons op. Dat kan via de telefoon, per mail of met het formulier hiernaast. Je kunt ons ook volgen via Facebook en Twitter.

WALHALLAb Groningen

Travertijnstraat 12, 9743 SZ Groningen

+31(0) 6 36163661 (Karianne)

info@walhallab.nl

Kies de vestiging waarvoor verzoek bestemd is;