info@walhallab.nl

Durf te vallen en te falen,
maar durf vooral weer op
te staan.

Over ons

Wij zijn vooral GEEN school

Wij zijn gasten die weten wat jongeren willen: vooral GEEN school! Haha! Wat wel dan? Nou, lekker aan de slag met het maken van mooie dingen met mensen van jouw eigen leeftijd.

Het WALHALLAb is de übercoole leer- en werkplaats waar je met coole leraren dingen kan werken aan dingen die op school en thuis bijna nooit kunnen! Wij zijn er trots op dat we een beetje ánders zijn. Dat moeten we wel zijn als je ziet wat we voor je in de aanbieding hebben: een stoere 14e eeuwse Kruittoren en een gigagrote maakplaats.

Wat we doen?

Bij ons kan alles

Er is niets dat niet kan bij ons. Bouw een ultraslimme windmolen van recyclematerialen, een drone,  een vliegtuig, ontwerp een auto, maak meubels, jouw eigen bed of een raft! Eigenlijk vinden we niks gek. Jij hebt een idee? Samen met ons ga je het (leren) maken!
Omdat het WALHALLAb vaak gevraagd wordt mee te doen aan bijzondere projecten, zie je ook nog eens wat van NL en het buitenland.
Wat verwachten wij van jou?!
Inzet, humor en de wil om bijzondere dingen te leren.

Inzet, humor en de wil om
bijzondere dingen te leren.
Dat verwachten wij van jou!

 

Geschiedenis

Het begon in de stoere Kruittoren

We begonnen ooit in de stoere Kruittoren van Zutphen. Een toren uit 1328! Natuurlijk is dat nog steeds onze chille chillplek, maar naast de toren hebben we dus het WALHALLAb. Dat is een enorme ruimte waar je van alles kan beleven, maken en leren.
We hebben de afgelopen jaren veel coole dingen gemaakt, van grote boomhutten tot drones. Maar ook designmeubels, interieurs voor winkels, decors en gitaren hebben onze leerlingen gemaakt. Rosa (14) werd bekend door haar tattookunst, Merle maakt grote beelden, Hidde bouwt drones, Sytze ontwerpt huizen en gebouwen en nog veel meer jonge WALHALLAb’ers ontdekten hun talent.

Wat leer je?

Van boomhutten tot drones

We hebben de afgelopen jaren veel coole dingen gemaakt, van grote boomhutten tot drones. Maar ook designmeubels, interieurs voor winkels, decors en gitaren hebben onze leerlingen gemaakt. Rosa (14) werd bekend door haar tattookunst, Merle maakt grote beelden, Hidde bouwt drones, Sytze ontwerpt huizen en gebouwen en nog veel meer jonge WALHALLAb’ers ontdekten hun talent.

Als je niet weet wat je wilt, krijg je wat je niet hebben wilt.

De Walhallab ‘Meesters’…

Ons Team

marco
Marco Mout
Eindbaas

Oprichter van het WALHALLAb. Eindeloze Ideeën man. Geen berg is te hoog voor hem.. als jij die berg maar beklimt! Hij fietste zelf de wereld rond, dus daag hem maar uit.

paolo
Paulo Eppinga
Maker / Doener

kan alles maken, bouwen en ontwerpen en is veroorzaker van de beste tosti's ter wereld die je MOET proeven. Paulo heeft altijd een idee, waar jij veel aan hebt.

jeanine
Jeanine Mosterd
Orthopedagoge

Is geen watje, maar wel gek op... werken met stoffen. Dus is werken met textiel jouw ding, dan is Jeanine jouw begeleider. En ook kan je met haar praten over alles wat je dwars zit, thuis, met vrienden en op school.

tom
Tom Offerhaus
Houtvakman

Tom maakt alles mogelijk, vooral als je graag moeilijke dingen met hout wil maken. Samen met hem werk je aan oplossingen voor jouw vragen.

dirk jan
Dirkjan Keizer
Technoman

Zit er een stekker aan? Of een LEDlamp? Of een accu? Dan is DJ jouw technoman! Bouw met DJ geinige electronica, leuke gadgets, maar je fietslicht kan je ook leren repareren. Best boetebesparend...

elizabeth
Elizabeth Fu
Pedagoge / Maker

Ze lijkt zo rustig, maar ze is een vat vol bruisende creatiFUteit! Ze daagt je uit en helpt je het beste uit jezelf te halen. En...je kan goed met haar praten als je het moeilijk hebt.

mark
Mark Vernooij
Begeleider

Creatief, lef en altijd ondernemend. Hij geeft nooit op en leert jou dat ook niet te doen als je wat wilt bereiken. Hij heeft goed contact met scholen en lost problemen op school, samen met jou en school, op. Daarnaast is hij gek op grappen!

chris
Chris Klein Nagelvoort
Begeleider

Rustig en beheerst. Maar hij bereikt de coolste dingen door door te zetten, niet op te geven en problemen op te lossen. Chris is een Meester. Daag hem maar eens uit jou brandhout te leren hakken...

team amanda
Ylse ten Boome.
Jongste lerares van Nederland

Onze jongste 'Meester'... Ze is 15, maar een leraar met lef. Ze kan met veel technische gereedschappen en machines werken en als ze dát niet doet, zit ze achter onze piano.

famke
Famke Verheugd
Begeleider

Een alleskunner en nog niet eens 18! Ze zet net zo makkelijk een stoere mountainbike in elkaar als een reusachtige Mongoolse tent, een Yurt. Enne.. ze speelt een aardig stukje gitaar.

guido
Guido Ennen
Begeleider

De meest coole dude van het WALHALLAb op onze modepop Bobbie na. Hij kan alles maken, bouwde zelf een didgeridoo en is een vakman. Hij is gek op muziek, dus je hoort hem overal..

merle
Merle Bouwmeester
Begeleider

Begon als jong beeldhouwtalent bij ons, werd bekend, won prijzen en geeft nog vaak bij ons les in beeldhouwen en houttechniek. Is gek op fruit. In feite kennen we niemand die zoveel fruit eet.

Leerlingmeesters

Vaak worden lessen gegeven door onze leerlingen die iets al heel goed kunnen. Hét kan dus zomaar gebeuren dat jouw 'Meester' 14 is. Of 18. Of 10. Wij vinden dat Kennis naar Géén Kennis moet gaan. Daarvoor hoef je niet ouder te zijn. Jij kan dus ook een 'Meester' worden.

Vrijwilligers

Regelmatig worden we geholpen door vrijwilligers. Je leert ze vanzelf kennen.

Stagiaires

Veel studenten van bijvoorbeeld technische universiteiten, ROC's en kunstacademie's lopen stage bij ons. Soms een week, soms meerdere maanden. Je merkt dat vanzelf. Het mooie is dat zij dus ook allemaal ideeën en plannen hebben. Zo leren wij nog meer.